Zo bespaar je energie met je koelkast

We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet waarmee je gemakkelijk energie bespaart en tegelijkertijd de levensduur van je koelkast verlengt.

Tip 1: Geef je koelkast de ruimte

Een koelkast moet zijn warmte goed kunnen afvoeren. Wanneer het apparaat de warmte niet kwijt kan, moet hij harder koelen. Je bespaart energie door voldoende ruimte te laten tussen de achterwand van de koelkast en de muur waar hij tegenaan staat. Houd een afstand van tenminste 10 cm aan voor een goede luchtcirculatie. Maak de achterkant, of bij een inbouwkoelkast de ventilatieopeningen, ook geregeld stofvrij met een stofzuiger of een zachte borstel.

Tip 2: Ontdooi de vriesruimte 1 keer per jaar

Ontdooi de vriesruimte van een koelkast zonder No Frost minstens 1 keer per jaar. Dit is ook een goed moment om het apparaat eens goed schoon te maken. De ijsvorming in het apparaat neemt niet alleen ruimte in, maar elke 2 millimeter aan ophoping zorgt voor een stijging van het energieverbruik met ongeveer 10%. Daarnaast bewaar je je etenswaren natuurlijk ook het liefst op een schone plaats.

Tip 3: Zet hem uit wanneer je hem niet gebruikt

Zet je koelkast uit als je voor een langere periode op vakantie gaat of maak gebruik van de vakantiestand wanneer je koel-vriescombinatie deze heeft. Hiermee schakel je de thermostaat van het koelgedeelte uit, maar blijft de thermostaat van het vriesgedeelte actief. Maak het apparaat natuurlijk wel eerst leeg en schoon. Zo kom je na je vakantie niet voor een onaangename verrassing te staan. Nadat de koelruimte leeg en schoon is, laat je de deur op een kier staan om nare geurtjes en schimmels te voorkomen.

Tip 4: Laat je eten afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst

Laat eten eerst afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst. Door warm eten in je koelkast te plaatsen, moet deze harder werken om koel te blijven. Dit werkt ook omgekeerd, je kunt energie besparen door je ingevroren eten in de koelkast te laten ontdooien. Dit duurt langer dan ontdooien buiten de koelkast, maar de lage temperatuur van de bevroren producten helpt de koeling van de koelkast.

Tip 5: Sluit de deur altijd goed

Zorg dat je de deur goed sluit zodat de koude lucht niet ontsnapt en er geen warme lucht binnenkomt. Wanneer je de deurrubbers af en toe met heet water schoonmaakt, komt er geen vuil tussen te zitten en blijven ze flexibel. Hierdoor zal de deur goed blijven sluiten.

Tip: Bedenk eerst wat je uit de koelkast wilt pakken voordat je de deur opent. Zo staat de deur niet onnodig open.

Wasmachine Reparatie Haarlem

Wij repareren alle soorten wasmachines in de omgeving van Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Overveen, Zandvoort & Hoofddorp.
Is uw wasmachine kapot en bent u op zoek naar de beste wasmachine monteur in Haarlem? Dan bent u bij ons bij het juiste adres! Onze professionele monteurs zullen hun uiterste best doen om uw wasmachine te herstellen.

Waarom uw Wasmachine Repareren bij ons?

Geen Voorrijkosten

Vast All-in Tarief €59

Binnen 24-uur op locatie

12 maanden garantie

Gecertificeerde monteurs

Originele Onderdelen

30+ Jaar ervaring

Alle merken & modellen

Wanneer uw wasmachine of ander witgoed apparaat niet meer werkt, kunt u terecht bij onze Wasmachine Reparatie Service in Haarlem. Het is al erg genoeg dat uw wasmachine niet meer werkt. Wij hebben een zeer aantrekkelijke prijs van slechts €59. Binnen 24-uur zal onze vriendelijke, ervaren en gecertificeerde monteur bij u op locatie zijn.

Wasmachine reparatie Haarlem
Wasmachine reparatie Zandvoort
Wasmachine reparatie Heemstede
Wasmachine reparatie Hoofddorp

Koelkast reparatie Haarlem

Vaatwasser reparatie Haarlem

Witgoed Repareren

Join the discussion 23 Comments

Leave a Reply

Languages