Hoeveel graden is de beste koelkast temperatuur?

Bij ongeveer een kwart van de huishoudens staat de koelkast op een verkeerde temperatuur ingesteld. De beste temperatuur voor het koelgedeelte is 4°C. Wanneer de koelkast geen luchtcirculatie heeft, leg je de etenswaren onder in de koelkast. De temperatuur is hier het laagst in heel de koelkast.

De ideale temperatuur is 4°C

Een temperatuur van 4°C is het beste om je etenswaren in je koelkast te bewaren. Bij een temperatuur van 4°C zijn de meeste vleeswaren namelijk het langst houdbaar. Ook de meeste groenten en fruit die je in je koelkast bewaart, zijn bij deze temperatuur lang houdbaar. Wanneer de temperatuur in de koelkast hoger is, vermenigvuldigen schimmels en bacteriën zich makkelijker. Hierdoor bederft je etenswaren sneller. Zet je de temperatuurlager dan 4°C, dan verspil je onnodige energie.

Temperatuur meten

Wanneer je koelkast geen digitale temperatuurregeling heeft, is het soms lastig om hem op 4°C in te stellen. Meet dan de temperatuur met een speciale koelkast thermometer door deze 24 uur in een glas water in de koelkast te zetten. Op deze manier meet je de daadwerkelijke temperatuur van de producten en niet de temperatuur van de lucht in de koelkast. Die is namelijk een stuk hoger dan de daadwerkelijke temperatuur.

Verschillende temperatuurzones

Een ventilator versterkt de luchtcirculatie en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de koelkast. Wanneer je koelkast dit niet heeft, verschilt de temperatuur op sommige plekken in de koelkast. In dat geval is het onder in de koelkast, vlak boven de groentelade, het koudst. Dit is de ideale plek om de etenswaren die het snelst bederven te bewaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gesneden groenten, verse vis, vleeswaren en melk. In de groentelade zelf bewaar je ongesneden groenten en fruit.

Wasmachine Reparatie Haarlem

Wij repareren alle soorten wasmachines in de omgeving van Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Overveen, Zandvoort & Hoofddorp.
Is uw wasmachine kapot en bent u op zoek naar de beste wasmachine monteur in Haarlem? Dan bent u bij ons bij het juiste adres! Onze professionele monteurs zullen hun uiterste best doen om uw wasmachine te herstellen.

Waarom uw Wasmachine Repareren bij ons?

Geen Voorrijkosten

Vast All-in Tarief €59

Binnen 24-uur op locatie

12 maanden garantie

Gecertificeerde monteurs

Originele Onderdelen

30+ Jaar ervaring

Alle merken & modellen

Wanneer uw wasmachine of ander witgoed apparaat niet meer werkt, kunt u terecht bij onze Wasmachine Reparatie Service in Haarlem. Het is al erg genoeg dat uw wasmachine niet meer werkt. Wij hebben een zeer aantrekkelijke prijs van slechts €59. Binnen 24-uur zal onze vriendelijke, ervaren en gecertificeerde monteur bij u op locatie zijn.

Wasmachine reparatie Haarlem
Wasmachine reparatie Zandvoort
Wasmachine reparatie Heemstede
Wasmachine reparatie Hoofddorp

Koelkast reparatie Haarlem

Vaatwasser reparatie Haarlem

Witgoed Repareren

Join the discussion 30 Comments

Leave a Reply

Languages