Waarom maakt mijn vaatwasser niet goed schoon?

Als je vaat niet meer schoon uit de vaatwasser komt, zijn er verschillende oorzaken mogelijk. Zo heb je misschien last van een verstopping in je filter, waardoor het water niet goed bij je vaat komt. In dit artikel lees je hoe je er in 5 stappen voor zorgt dat je vaatwasser weer zijn werk doet.

Het inruimen van de vaatwasser

Controleer als eerste of je vaat op de juiste manier is ingeruimd. Let er op dat je niet te veel vaat in je vaatwasser stopt. Raadpleeg de handleiding om te zien hoeveel couverts er in je afwasmachine passen. Is het apparaat vol? Ga dan niet proppen of vaat op elkaar plaatsen. Doe je dit wel, dan bereikt het water niet alle kopjes en borden. Plaats vieze, aangekoekte vaat in de onderkorf. Daar is de waterdruk het hoogst.

Controleer de sproeierarmen

Controleer vervolgens de sproeiarmen. Het is belangrijk dat de armen schoon zijn en goed ronddraaien. Test of de sproeiarmen goed draaien als je vaatwasser vol is.

  • Vieze sproeiarmen? Prik de verstopte gaatjes door met een prikker. Spoel ze vervolgens af onder de kraan.
  • Blokkeert iets de sproeiarm? Ruim je vaatwasser anders in, zodat de sproeiarm vrij beweegt.

Gebruik vaatwasserzout

Elke vaatwasser heeft speciaal vaatwasserzout nodig. Hoewel dit in de meeste tabletten zit, is dit niet altijd voldoende. Is dit het geval, vul dan het zoutreservoir van je vaatwasser bij. Dit zit op de bodem en herken je aan een grote draaidop die op het reservoir zit. Raadpleeg de handleiding van je afwasmachine om te zien hoeveel zout je nodig hebt. Dit ligt onder andere aan de waterhardheid van je gemeente.

Kijk de filter na

Ruikt je vaatwasser een beetje apart? Het is dan mogelijk dat er een verstopping zit in je filter. Dit zijn vaak grote etensresten die in je vaatwasser achterblijven. Hierdoor gaat je vaatwasser stinken en komen deze resten tijdens het wassen op je vaat terecht. Haal het filter uit de bodem van het apparaat en spoel het af onder de kraan. Controleer goed of er geen vuil meer te bekennen is in zowel de filter als het filterhuis.

Maak de vaatwasser tijdig schoon

Heb je de vaatwasser al een tijdje? Dan is het belangrijk dat je het apparaat goed onderhoudt. Als de vaatwasser van binnen niet schoon is, zal je vaat dit ook niet zijn. Laat je vaatwasser regelmatig draaien op een heet programma met een reinigingsmiddel. Hiermee voorkom je vervetting of kalkaanslag.

Wasmachine Reparatie Haarlem

Wij repareren alle soorten wasmachines in de omgeving van Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Overveen, Zandvoort & Hoofddorp.
Is uw wasmachine kapot en bent u op zoek naar de beste wasmachine monteur in Haarlem? Dan bent u bij ons bij het juiste adres! Onze professionele monteurs zullen hun uiterste best doen om uw wasmachine te herstellen.

Waarom uw Wasmachine Repareren bij ons?

  • Geen Voorrijkosten
  • Vast All-in Tarief €59
  • Binnen 24-uur op locatie
  • 12 maanden garantie
  • Gecertificeerde monteurs
  • Originele Onderdelen
  • 30+ Jaar ervaring
  • Alle merken & modellen

Wanneer uw wasmachine of ander witgoed apparaat niet meer werkt, kunt u terecht bij onze Wasmachine Reparatie Service in Haarlem. Het is al erg genoeg dat uw wasmachine niet meer werkt. Wij hebben een zeer aantrekkelijke prijs van slechts €59. Binnen 24-uur zal onze vriendelijke, ervaren en gecertificeerde monteur bij u op locatie zijn.

Wasmachine reparatie Haarlem
Wasmachine reparatie Zandvoort
Wasmachine reparatie Heemstede
Wasmachine reparatie Hoofddorp

Koelkast reparatie Haarlem

Vaatwasser reparatie Haarlem

Witgoed Repareren

Leave a Reply

Languages