Wasmachine pomp problemen

Het meest voorkomende probleem bij wasmachines is dat het geen water (meer) afvoert. Daarnaast komen er rare geluiden en wordt het programma onderbroken. Het is eenvoudig te repareren, maar als u hier geen verstand van heeft, raden wij aan om een wasmachine monteur in Haarlem in te schakelen.

Hoe kan ik de wasmachine pomp verhelpen?

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat er geen stroomtoevoer is naar de wasmachine. Trek dus de stekker eruit of zet de trekschakelaar uit. Verder moet u er ook voor zorgen dat de wasmachine leeg is en dus geen kleding in de wasmachine heeft zitten. Draai voorzichtig het filter los en en vast zodat u gedoseerd een hoeveelheid water af kunt tappen. Als u een waterstofzuiger heeft, kunt u hiermee eenvoudig en snel te trommel leeg zuigen. Hierna controleert u of er niets in het pomphuis is gekomen (denk aan knopen, muntstukken, haarbandjes o.i.d.). Controleer of de pompvleugel vrij rond kan bewegen. Komt u er niet uit? Ga vooral niet zelf verder, maar schakel onze professionele monteur in voor een witgoed reparatie.

Aan de binnenzijde van de wasmachine gaat er een slang van de kuip naar de pomp en hier komt regelmatig ook van alles in terecht, zoals geld, spullen uit broekzakken en bh-beugels. Als deze slang verstopt zit, zal de machine even open gemaakt moeten worden.

Asje van de pompvleugel

Als er teveel speling op het asje van de pompvleugel zit en deze ook heen en weer kan bewegen, is het tijd voor een nieuwe afvoerpomp. Onze monteurs hebben deze meestal ook bij zich. Bij de meeste wasmachines kunt u een universele afvoerpomp gebruiken. Deze zit meestal met 3 kleine schroefjes vast en het vervangen duurt circa een half uur.

Join the discussion 527 Comments

Leave a Reply

Languages